marți, 29 decembrie 2009

Cei despre care ar trebui sa se vorbeasca


Petre Ţuţea


„ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ”

Epitele sunt de prisos pentru un OM. Definindu-se ca un puternic opozant al sistemului comunist a suferit in inchisorile comuniste. Ca si in alte cazuri (Nicolae Steindhardt, Radu Gyr) carcera a fost doar una metafizica pentru ca a reusit prin inclinatia spre divin sa devina liber.

miercuri, 23 decembrie 2009

Merry Christmas Baby


Am dat peste aceasta superba bijuterie clasica astazi si va las sa ascultati si voi . Craciun fericit



duminică, 20 decembrie 2009

De ce scriem partea a 2-a


Sau probabil singur , betiv si trist partea a 2-a ...oricum nu conteaza. Scriem de frustrati , evident ;bem si ne siimtim datori sa scriem ...iubim si probabil nu suntem intelesi sau probabil e euforia momentului ..se stie ca alcoolul e un bun analgezic ..asa cred eu. Sunt prea mandru sau prea prost sa recunosc ..in profundul inimii mele exista cineva ..nu stiu cat de sincer imi sunt sau serios , cert este ca simt ceva pentru cineva ..sincer nu sunt, nu pot da nume ..oricum iubesti pentru ca asa simti nu pentru ca cineva te determina sa faci asta ..deci din solititudine vine sentimentul...ai face orice sau nu ai face nimic ...sunt schimbator si recunosc asta . As putea spune ca azi te iubesc mai mult decat orice misca ..dar probabil maine as uita ..e vina mea , sunt om si lasitatea ma defineste ; probabil nu o sa citesti niciodata asta ..nici nu as vrea ..doar din singuratate scriu ..din impuls si siferinta ..din credinta , e tot ce am , nu-ti cer nimic ..nu merit si nici nu o sa merit niciodata , sunt nascut sa fiu un solitar ..desi sunt sociabil nu mentin cu multi relatii foarte mult , prieteni imi sunt putini 1.2.3 ..vroiam sa sti ce simt acum cel putin ...maine o sa ma pierd ca de obicei ..nu reusesc si nici nu o sa reusesc vreodata ..sa iti spun adevarul ..pentru ca asa sunt eu un singuratic , un betiv si un frustrat ..

vineri, 18 decembrie 2009

Eu asta visez , asta pictez

Profund marcat de zapada care a picat fara incetare si lipsit de orice alta preocupare interesanta mi-am amintit de asta :



Videoclipul a rulat ani buni pe tv , doar imi aduc aminte acum ...

marți, 15 decembrie 2009

Azi

Azi a nins peste oraşul meu ... cu liniaritate
Azi ne-am văzut copii zâmbind cu dinţi de lapte
Azi , mamă este strada ticsită-n puritate
Azi , noi şi Tatăl suntem glas spre verticalitate
Azi , Tu-mi eşti mireasă-n posteritate
Azi nasc şi mor ... dualitate
Azi a nins peste cavoul meu cu dor de tine ...normalitate




sâmbătă, 12 decembrie 2009

De ce scriem ?

Buna intrebare ... Asta m-a pus pe ganduri cand stateam de vorba cu un prieten. El are un blog pe care mai posteaza din cand in cand ceva politica si s-a exprimat ceva la modul " e ce sa facem , scriem si noi de frustrati " , adevarat. Pentru ca nu avem posibilitatea sa ne manifestam pe o "scena" facem lucrul asta bizar , scriem ganduri sau pur si simplu mintim . Si totusi de unde vine frustrarea despre care vorbeam , din aspiratia noastra catre imposibil . Visam , iubim , mintim, clipim , radem , senzatii tari ..e totul un joc. Ceea ce n-i se intampla e verosimil , restul sunt frustrari .Tanjim dupa perfectiune , absolut, stralucire ..dar de fapt suntem nevoiti sa pretuim mizeria , ipocrizia, ignoranta, si astea ne transforma ..in multe feluri. Orice nepotrivire a realitatii cu angoasa fiintei e o frustrare. Incapacitatea de a ne implini ne face sa scriem . Scriem pentru cine are ochii sa citeasca si pentru obraji sa inroseaca. Bucuriile noastre sunt si alea voastre , dezamagirile insa NU. Exista falsa teorie ca durerea poate fi impartasita , nu e adevarat , nu poti sa sapi in piatra ; doar nisipul te face submersibil. Singuratatea ingroapa timpul , dragostea il pomeneste rar. Copacul in care traim tinde spre divin si totodata isi infige adanc radacinile in tenebrele deceptiei ...

joi, 10 decembrie 2009

Singur, Beţiv şi Trist

Ma tot gandesc ce legatura exista intre cele trei cuvinte , poate niciuna caic haosul ne guverneaza , ar spune unii . Totusi, tristetea si singuratatea sunt stari de fapt ale fiintei , betia , deci .. e in antiteza cu astea. Betia e singura bucurie a unui om trist . De fapt , beau pentru a uita , vreau ca memoria mea activa si retroactiva sa se odihneasca un pic sub efectul unei beri sau unui pahar de vin ...rareori se odihneaste mai mult. Se desprind si alte trasaturi: pofta de vorbit , tupeul , senzatia de miscare, dorinta de a suna o persoana de sex opus , senzatia de zbor, lacrimatul de ras ...si totusi ...finalul e congruent cu tristetea ..senzatia de plutire da frau multor ganduri negre . Esecul pe toate planurile , in special pe cel sentimental este filmul meu preferat. Durerea , dezamagirea, singuratatea sunt cele mai veridice trairi , ele intaresc fiinta ..nu beatitudinea si reveria. Picajul , plutirea, decaderea si edenul sunt mai apropiate de contenporaneitate . Sculptura unei pseudo personalitati este tiparul vietii noastre. Ne indragostim si tradam la fel de repede m, dualitatea e fireasca ..ce e mai adevarat decat ..te iubesc dar las' ca imi trece ?



Promit ca o sa revin cu un post mai relevant in momentul cand o sa consum putintica mai multa licoare bahica

miercuri, 9 decembrie 2009

Paradoxul zilei

De ce este Romania codaşă în topurile realizate la nivel mondial ?

Simplu ..noua ne place să stăm la coadă . Coada celebră de la secţile de vot este exemplificativă.
Dar de unde ne vine pofta asta de "coadă" ? Păi de pe vremea lui Nea Nicu (Dumnezeu să-l ierte şi revoluţionarii de asemenea) , nu stăteau bieţii noştri părinţi la coadă la carne , lapte, pâine ...desigur ... si care ar fi legătura ..pai ...atunci primeau ceva în schimbul ostenelii ..acum ..nu numai ca nu primesc ..dar sunt chiar deposedaţi de drepturi , bani, bonuri de masa ...Deci ţin să contrazic diversele păreri din afară , romanul e fruntaş la vot , facturi , cumpărături şi voie bună ..dar şi un bun fundaş ..ca işi cam înfig ăştia "doctrinele" în preamaritele noastre funduri onirice.

Cred ca e singura care îi place statutul de fundaşă.






Textul de mai sus prezinta numeroase greseli asa ca dragul meu cititor iarta-mi mie greşalele mele ...te rog eu. punct

M-am intors




Bla bla bla ... am revenit ..desi nu plecasem nicaieri .. Doar asa mi-am promis ca o ma citesc mai des , o sa ma chinui sa postez mai des , ca o sa ma vizitez mai des , imi promit solemn ca o sa ma tin de promisiuni ... mai des. La multi ani !! ca asa se ureaza in luna curenta.